İlkokul
İlkokul | Fikri Hür Nesiller
Fikren özgür veya daha açıklayıcı bir tanımlamayla, aklına gelen her türlü soru ya da sorunu hiçbir çekince duymadan ifade edebilme/sorgulama gücü ve özgüvenin desteklenmesi; okul öncesi ve ilköğretim düzeylerindeki eğitim yaklaşımlarımızın ana misyonudur. Çünkü, anaokulu ve ilkokul seviyesi, evrensel olarak kabul edilen çocukluk dönemidir. İnsan hayatının hem en kırılgan hem de en üretken evresi olan çocukluk evresinde öğrencilerimize fikren sınırsız bir özgürlüğe sahip olduklarını benimsetmek; fikrin saflığından hareketle önünü açmak, fikrini ifade etme gücünü pekiştirmek ve fikrini paylaşma özgüvenini her bir öğrencimizin standart yaşam donanımı arasına yerleştirmek ana hedeftir. FikriBilim Koleji’nde fikren hür olmak; matematikte iki artı ikinin neden dört olduğunu, fen bilimlerinde dünyanın neden küre olduğunu, Türkçede cümlenin neden büyük harfle başladığını ya da neden yemek öncesi elini yıkaması gerektiğini bir dogmayla kabul etmek değil; soran, sorgulayan ve hatta karşı çıkabilen, özgür bir çocuk olmak demektir.

Potansiyelini Farket…
Fikri Bilim Koleji İlkokulunda Eğitim, Yaşam Becerileri Programı ile disiplinler arası etkileşimi sağlayan, temel dersleri destekleyen ve akademik yaşantı zenginliği oluşturan öğrenme süreçlerini kapsar. 21.yüzyıl yetilerini kazanmaya yönelik uygulanan eğitim programı ile sosyal yaşam ve düşünme becerisi geliştirilir. Özgürce fikir üretmenin ve bilimsel düşünmenin temelleri atılır.
- Düşünme Yazma Becerileri
- Akıl Oyunları
- Deneyim Atölyesi
- Drama
- Satranç
- Robotik ve Kodlama
- Sosyal Duygusal Beceriler
Akıl oyunları dersi öğrencilerin matematiksel ve psikomotor becerilerini bir arada geliştirir. Öğrenci gözlem yapmaya, araştırmaya ve çözüm bulmaya yönelir. Yaratıcı düşünme becerisi gelişen öğrenciler kendi gücünü ve imkanlarını kontrol etmeyi öğrenir. Öğrencilerin risk alma becerisi artar, çabuk ve etkili karar almaya başlar. Çok yönlü düşünmeyle birlikte öğrenme sürecindeki deneyimlerini daha fazla kullanır.
Drama dersi öğrencinin hayal gücü, yaratıcılık ve estetik gelişimini sağlar. Kendine güven duyar, bağımsız düşünme ve karar verme becerisi gelişir. İş birliği yapabilme özelliğini geliştiren ders, sosyal ve psikolojik duyarlılık kazandırır. Empati duygusunu artırır. Başkalarıyla olan benzerlik ve farklılıklarını keşfeder. Kendini ifade etmeyi, eleştirmeyi ve fark etmeyi sağlar. Beden dilini etkili kullanmayı öğrenir.
